Maart 2022, de zon schijnt volop en overal bij ons in de straat hoor je vogels fluiten. De bomen zitten vol knoppen, nog even en alles loopt uit en dan is het gure weer van de afgelopen maanden vergeten.

 

Om acht uur in de ochtend schrik ik op van het lawaai van een doorstartende motor, die maar blijft starten. Dan realiseer ik me dat het helemaal geen motor is maar een benzine gevoede bladblazer. Binnen een paar minuten wordt hij vergezeld van een tweede, die indien mogelijk nog meer lawaai maakt. Verbaasd kijk ik naar buiten, na de stormen van afgelopen tijd ligt er geen enkel blad meer op straat, dat is allang allemaal weggehaald.

 

Toch lopen er twee gemeentemannen met hun gehoorbescherming en bladblazers over het pleintje voor ons huis. Binnen drie kwartier van oorverdovend lawaai en onnodige luchtverontreiniging, waarin de hele buurt zijn adem lijkt in te houden, lukt het ze om met hun tweeën op het midden van het pleintje een klein hoopje van dode bladeren te blazen. Het hele bergje past makkelijk op een A4-tje. Ze staan er heel even misnoegt naar te kijken, maar besluiten het uiteindelijk toch maar te laten liggen. De buit is blijkbaar niet de moeite waard.

 

Samen lopen ze weg van het pleintje, terug naar hun gemeentewagen, ze stappen in en gaan op zoek naar nieuwe jachtgronden. Terwijl ze in hun elektrische wagentje wegrijden, ademt de buurt opgelucht uit en blaast de wind de losse bladeren weer terug.

 

 

Nota bene:  deze bladblazers van de gemeente stoten elk meer verontreiniging uit dan een pick-up truck van 3000 kilo. Deze twee mannen hadden dus net zo goed een uurtje met twee Ford raptors rondjes om ons pleintje kunnen rijden, dat had op de buurt en het milieu precies hetzelfde effect gehad. 

 

Lees voor andere irritaties ook: Arm hondje, Ruiken en geroken worden, Kleine dingen, Vluchtgedrag, Het gras aan de overkant en Kleine irritaties.