museum aquarium de nancy 8-2022 3866Nancy is terecht beroemd vanwege haar fraaie architectuur en druk bezochte Place Stanislas, ook wel het mooiste plein van Europa genoemd. Nancy heeft daarnaast ook een natuurhistorisch museum, dat is gecombineerd met een aquarium. Dat trekt echter heel wat minder bezoekers.

 

Altijd als ik in een andere stad ben, kijk ik of daar een natuurhistorisch, zoölogisch, anatomisch of medisch museum is. Het was dus niet meer dan normaal dat ik dit Muséum-Aquarium bezocht. Meestal ben ik snel tevreden, ik hou van dat soort musea en er is niet veel nodig om me blij te maken, dit museum deed me echter niet veel. Afgezien van wat opgezette dieren, die in voor mij volledig onbegrijpelijke opstellingen stonden en buitengewoon slecht werden belicht, was er niet veel te ontdekken. Wel hadden ze veel speciaal gemaakte displays en vitrines. Daar was heel wat meer aandacht aan gegeven dan aan de tentoongestelde objecten of het educatieve verhaal dat ze wilden vertellen en bij een tentoonstelling  over liefde was schijnbaar het hele budget naar een lange wand met neonteksten gegaan. Afgezien van wat opnames voor mijn serie van opgezette apen, heb ik er niet veel gefotografeerd, binnen een half uurtje stond ik weer buiten.

 

museum aquarium de nancy 8-2022 3836museum aquarium de nancy 8-2022 3850museum aquarium de nancy 8-2022 3871museum aquarium de nancy 8-2022 3872Lees ook: Opgezette apen in musea en Natuurhistorische musea en oude collecties.

 

Klik hier voor meer foto's van het Muséum-Aquarium de Nancy.

Klik hier voor foto’s van opgezette apen uit diverse musea in Europa.

Klik hier voor meer foto’s en berichten over andere natuurhistorische musea.