the thief of always‘The great grey beast February had eaten Harvey Swick alive. Here he was, buried in the belly of that smothering month, wondering if he would ever find his way out through the cold coils that lay between here and Easter’.

 

Deze openingszinnen van ‘The Thief of Always”, behoren tot enkele van de allerbeste van alle kinderboeken. Harvey is een gewone jongen van tien, die zich buitengewoon verveelt. Tot Rictus voor zijn raam verschijnt en hem meeneemt naar Mr. Hoods Holiday House. Hier krijgt hij alles wat zijn hartje begeert. Elke dag wordt gevuld met het beste van een jaar, maar er is een prijs. Harvey daarentegen, is niet van plan deze te betalen.

 

barkerDit is een echt kinderboek, geschreven voor een tienjarige maar met een diepte die menig volwassene zou verbazen. De teksten zijn kort en simpel maar tussen de regels ligt een rijkdom aan beelden en emoties. Barker zorgt voor genoeg scherpe randjes om te voorkomen dat deze moderne Peter Pan pedant of zoetsappig wordt. Het is een boekje van amper meer dan 200 pagina’s dat je in één ruk kunt lezen. Gevuld met inventiviteit en avontuur en door hemzelf geïllustreerd met lekker venijnige tekeningen.