247849id1e_Prisoners_Advance_Online_JPEG_Only.inddDeze thriller heb ik noodgedwongen in twee delen moeten kijken, maar hij kroop zo onder mijn huid dat ik er in de tussenliggende dag steeds aan moest denken. De film volgt twee gezinnen en een politieagent. Als er twee jonge meisjes verdwijnen, leiden de sporen al snel naar een geestelijk gehandicapte jongen. De politie kan echter geen bewijzen tegen hem vinden en besluit hem te laten gaan. De vader van één van de meisjes kan dit niet accepteren en overtuigt als hij is van de schuld van deze introverte man neemt hij het recht in eigen handen.

 

Het sterkste punt van deze film zijn de acteerprestaties. Hugh Jackman speelt Keller Dover, de vader van één van de meisjes en laat gelijk zien dat hij ook zwaardere kost dan Wolverine aan kan. Hij speelt zijn rol met overtuiging en diepgang. Gaanderweg ga je jezelf echter afvragen hoe ver jij in zijn positie zou gaan. De politieagent wordt neergezet door Jake Gyllenhaal (Source Code 2011) die hier één van de beste rollen uit zijn carriere speelt, maar de show wordt gestolen door Paul Dano, hij speelt Alex Jones de verdachte zwakzinnige zo geloofwaardig dat je hem soms niet aan kunt kijken.

 

Het is een vrij lange film die echter elke minuut spannend blijft. Er wordt flink met het tempo gespeeld, sommige scenes kunnen je niet vlug genoeg voorbij zijn en andere voelen tergent langzaam aan. Het effect is dat je continu met je hoofd bij het verhaal blijft en de 153 minuten voorbij vliegen.