andrew-gilbertsonAndrew Gilbertson stond recentelijk voor de rechter omdat hij een bank beroofd zou hebben. Andrew vond echter dat hij hier niet schuldig aan was en pleitte ontoerekeningsvatbaarheid. Tijdens het proces haalde hij zijn hand door zijn broek en bracht deze onder de stront onder de aandacht van de rechter. Terwijl hij aangaf dat het de maagd Maria was die hem tot de overval had aangezet, at hij vol overtuiging zijn eigen stront op. De geschokte rechter concludeerde hieruit dat de beklaagde zo gek was als een deur en accepteerde zijn ontoerekeningsvatbaarheid claim.

 

Toen ik dit verhaal las, kwam het me verdacht bekend voor. Ik maak me sterk dat deze Andrew de film Training Day heeft gezien. In deze film uit 2001, is er een scene waarin een aantal politie-inspecteurs exact hetzelfde verhaal vertellen, bijna tot op de letter. Je kunt je dus afvragen of deze Andrew inderdaad niet goed bij zijn hoofd is, of dat hij met behulp van een potje pindakaas de rechter in de luren heeft gelegd.

 

De dialoog uit Training Day:

"Guy gets ahold of some peanut butter, packs his ass-crack with it. He's standing before the bench, waiting to give his statement. Shoves his hand down his pants, comes out with extra-chunky Jif. Bailiffs won't come near him. Now he looks the judge right in the eyes... ...and licks his fingers clean. Holy shit. So the judge says: This man's insane. He can't go to prison."