a tale of two sistersZuid-Korea bouwt langzaam aan een sterk oeuvre van films waarbij ze op het gebied van horrorfilms Japan zelfs naar de kroon steken. Deze film uit 2003 is door Kim Jee-woon geschreven en geregisseerd.

 

Een vader neemt zijn dochters vanuit een ziekenhuis mee  terug naar hun ouderlijk huis, daar worden ze geconfronteerd met een pijnlijk verleden. Hun verblijf in het huis wordt gedeeld met een alom aanwezige stiefmoeder die hen continu op de huid zit.

 

Tijdens de eerste helft van de film is niet direct duidelijk welke kant het verhaal opgaat, langzaam nemen de onrust en frustraties toe en voel je dat er zich een climax opbouwt. Het is duidelijk dat de oudere zus het steeds voor de jongere opneemt en dat de stiefmoeder zich op een panische manier binnen het gezin probeert in te dringen. Halverwege de film vallen veel van de puzzelstukjes samen en kun je eerdere scenes beter met elkaar in verband brengen.

 

De hele constructie van de film zit goed in elkaar. Het plot en de schrikeffecten zijn dan weliswaar niet vernieuwend, de fantastische acteerprestaties en de effectieve cinematografie zorgen  voor voldoende kippenvel- momenten. A Tale of Two Sisters is een stijlvolle en complexe horrorfilm waarbij de atmosfeer en spanningsopbouw het zelfs winnen van de schrikeffecten.