Het lijkt zo’n makkelijk woordje, iedereen kent het. Je hebt rust nodig om je te kunnen concentreren. Zonder rust geen concentratie en zonder concentratie geen prestatie. Nu hou ik wel van werkdruk, lekker bezig zijn, veel te doen hebben. Alleen zijn werkdruk en werkrust niet hetzelfde. Boven mijn werkplek zijn zojuist nieuwe TL-balken opgehangen, deze geven meer licht en knipperen nog langzamer dan de vorige. Helaas net niet in hetzelfde ritme als de andere 400 TL-balken die hier aan het plafond hangen. Ik ben één van de velen die gezegend zijn met het vermogen om deze lichtpareltjes te zien knipperen. Op mijn bureau staan twee telefoons, welke afwisselend of tegelijkertijd afgaan. Gemiddeld ontvang ik per dag 60 zakelijke @-mails waarvan er 50 rood zijn gevlagd en er 40 bijlagen hebben. Er staan tegelijkertijd meer dan 120 TV’s, 24 geluidsinstallaties en 16 navigatie apparaten aan. Ik luister momenteel naar Lady GaGa, U2, Radio Hollandia, en Guus Meeuwis. Tegelijkertijd krijg ik de afslag instructies voor Zaandam Zuid en Oost Westerwolde te horen. Op minder dan 20cm naast mijn bureau staat een plotter met een rijtje van 4 werknemers die daar weer op staan te wachten. Achter mij staan een fax en een printer die zo veel worden gebruikt dat het papier 8 maal per dag moet worden bijgevuld. Mijn bureau wordt gebruikt als opslagplaats voor alles waar een ander geen oplossing of plaats voor wist te vinden. En als laatste word ik ongelogen minimaal 200 maal per dag aangesproken over zaken waar ik op dat moment niet mee bezig ben maar waar men wel per direct een uitsluitend en positief antwoord op wenst.

 

Allemaal prima. Ik kan een kaartenhuis bouwen terwijl er naast mij een bejaardenkoor zingt en trigonometrische berekeningen uitvoeren als er naast mij een luier wordt verschoond. Ik ben in staat om op elk gewenst niveau met iemand te praten en weet over elk onderwerp ( behalve voetbal, ik bedoel kom op, er zijn grenzen) mee te praten.

 

Als ik in de kantine echter het geluidsniveau van een Tell-Sell uitzending over ontharingsmethoden wat lager zet, wordt me gevraagd of ik misschien niet lekker in mijn vel zit. Nota bene door iemand die tegelijkertijd met een koptelefoon op een SMS aan het versturen is. God verhoede dat deze mensen het ooit eens zonder TV, GSM, navigatie, spelcomputer of i-pod zouden moeten stellen.