trump the game 8-2018 6248In Helsingborg, in het leuke kleine Museum of Failures, staan allerlei producten die ooit op de markt zijn gebracht maar roemloos ten onder zijn gegaan. Naast Pringles zonder vet, waar je diarree van kreeg, een Barbiepop waar de borsten van konden groeien en een draagbare elpee-speler, welke je perfect horizontaal en stil moest houden als je niet wilde dat hij oversloeg, staat onder andere ook het bordspel, Trump the Game.

 

trump the game 8-2018 6247Dit bordspel leek sterk op monopoly maar is toch niet aangeslagen, ondanks de nooit geverifieerde claim van Trump dat de opbrengsten aan een goed doel zouden worden gedoneerd, is het tot twee maal toe een roemloze dood gestorven. De eerste keer toen het in 1989 uitkwam en men slechts 800.000 van de verwachte 2 miljoen exemplaren verkocht en de tweede keer in 2004, toen men probeerde om het mee te laten liften op het televisieprogramma The Apprentice, ook toen was het een gigantische flop.

 

Als ik het, met vette gouden letters bedrukte, bordspel en de 12 pagina dikke handleiding niet met eigen ogen had gezien, zou ik hebben gedacht dat iemand het als een grap had verzonnen. De laatste jaren heeft dit bordspel wel weer enige faam opgebouwd, zeker nu The Donald het tot president heeft geschopt. Momenteel is het zelfs enigszins een collectors item en hoewel mensen het nu, weliswaar als grap, wel willen hebben, is er waarschijnlijk niemand die het ooit zal spelen.

 

Lees ook: Donald Trump en The Overton Window, Love Trump’s Hate, Vox populi en populisme en Donald en Nacy: De gouden toiletpot.