molloyVeel fotografen besteden tegenwoordig meer tijd aan hun foto-nabewerking dan aan het fotograferen zelf. Helaas resulteert dat vaak in overbewerkte foto’s, zoals de afschuwelijke HDR-foto’s die je op internet en vooral op veel Urbex-sites tegenkomt.

Toch is er af en toe iemand die Photoshop op een interessante manier weet te gebruiken, waardoor de techniek juist iets aan de zeggingskracht van een foto toevoegt.

 

Matt Molloy fotografeert al jaren landschappen en zonsondergangen. Geïnspireerd door de populaire time-lapse filmpjes heeft hij honderden foto’s van eenzelfde standpunt in Photoshop over elkaar gelegd. Dit resulteert in landschappen met wilde kleuren en vormen, waarbij de wolken als penseelstreken langs de hemel trekken. Zijn “nieuwe” techniek heeft nu al ongelooflijk veel aanhang. Maar net als bij al dit soort foto-technieken ligt het succes niet in de techniek maar in het toepassen ervan, ik voorspel dan ook dat er binnenkort veel lelijke Time-collapse foto’s op internet te zien zullen zijn.