Diana Rigg als Emma PeelDiana Rigg is de actrice die de het karakter Mrs Peel onsterfelijk heeft gemaakt. In de Britse spionageserie The Avengers speelde ze de jonge, intelligente en vooral sexy partner van John Steed. Gekleed in waanzinnige en vaak zeer tot de verbeelding sprekende outfits wist ze elke mannelijke belager met een vlugge oogopslag en snelle nekslag te vellen. Ze was zelden bang, altijd vrolijk en gedroeg zich als een koningin. Haar intelligentie en schoonheid maakten haar tot één van de gevaarlijkste wapens van de Britse geheime dienst. Samen met mijn vader keek ik als jongetje elke week naar deze serie en nu, heel wat jaartjes later vindt mijn zoontje de oude afleveringen van The Avengers nog steeds leuk om te kijken. Veel van de aantrekkingskracht van het karakter van Emma Peel lag in de sensualiteit die Diana Rigg het wist mee te geven. En hoewel haar cinematografie vrijwel alle jaren van haar leven bestrijkt, vond zij het toch moeilijk toen haar leeftijd het haar niet meer toestond om de jonge schone te spelen.

 

Zelf zei het volgende over haar vervliegende sexappeal: “I am devastated at what has happened. I have completely dissapeared. I am nearly invisible. I never really liked my sexy label but on the other hand, to disappear so totally is quite startling.

 

Diana Rigg als Olenna TyrellHaar jeugd mag dan zijn verdwenen, haar intelligentie en karakter zijn dat niet. Haar scherpe en vlugge geest geeft haar rollen nog steeds net even dat stukje extra. Zoals haar laatste rol als Olenna Tyrell in de mooie serie Game of Thrones. Het karakter van deze rol sprak me meteen aan, een scherpe tong, vlugge geest en de onaantastbaarheid van een koningin. Het duurde even voor ik Diana Rigg herkende, door de vele jaren heen was haar gezicht veranderd maar haar karakter gelukkig niet.